Dacă îți dorești un răspuns simplu, îți voi spune că SENS(ul) s-a născut din dorința de a prezenta pe înțelesul tinerilor unul dintre cele mai frumoase mesaje ale creștinismului.

Dar nu pentru răspunsul scurt ai ajuns aici, așa-i?

Hai să îți povestesc de la început…

Din toamna lui 2020 și până în vara lui 2021, viziunea macro a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea are următoare țintă: concentrarea pe nevoile tinerilor și ale copiilor din interiorul și exteriorul bisericii. Am inițiat și am dezvoltat proiecte, atât la nivel local, cât și la nivel național. Pentru fiecare categorie de copil și de tânăr, atât pentru cel ce preferă lumea online, cât și pentru cel ce abia așteaptă să reluăm programul de tabere și evenimente publice. Atât pentru cei ce pot aloca jumătate de oră săptămânal, cât și pentru cei ce și-au dorit să integreze valorile Biblice în viața lor zilnică.

În România, în fiecare primăvară și toamnă desfășurăm campanii de promovare a Scripturii în rândul a diferite publicuri țintă. Un an dedicat tinerilor alături de un nou proiect de promovare a Bibliei? Însă mai aveam nevoie de ceva. Sau de cineva. De un grup de tineri care să gândească și să implementeze proiectul. Pentru că ideile lor au avut prioritate.

Șase tineri. Șase experiențe inedite de viață. Șase modalități diferite de a ajunge la Hristos.

De aici a rezultat SENS.

Apoi? Hope Discovery a pus la dispoziție animația care explică scurt și la subiect Marea Luptă dintre Bine și Rău, animație la care lucrează de trei ani. Coincidență de lansare? Sau parte a planului lui Dumnezeu de a duce acest mesaj la cât mai multe persoane?

I-am spus ”serial” pentru că este vorba de o serie, nu de o producție cinematografică în care personajele își asumă roluri din afara experienței lor de viață. Personajele noastre? Diana e tot Diana, Denis din SENS este același Denis din spatele camerelor iar Paula? Se interpretează pe ea însăși.

Am ales situații în care ne-am regăsit și provocări cu care încă ne mai confruntăm. Soluțiile oferite de noi? Sunt sugestii ”din ochi”, nu rețete pentru reacții chimice. Sunt răspunsurile pe care ni le-am oferit în urma experiențelor și a cercetării personale. Sunt mărturia noastră, care, oricât de consistentă ar fi, nu poate înlocui mărturia ta.

Am omis să îți spunem ceva?

Poate nu știai, însă…conceptul de ”Marea Luptă” –  războiul dintre Dumnezeu și Lucifer – este una dintre contribuțiile Bisericii Adventiste în teologia creștină. Se bazează pe scrierile lui Ellen G. White, și este articulat teologic cu fundamente biblice. Face parte din trăsăturile identitare ale adventismului și este mesajul central promovat de SENS.

Iar dacă ar fi să uiți toate detaliile serialului?

Ne-am dori să știi că bătălia este deja câștigată de Dumnezeu. Iar acțiunile tale zilnice? Sunt victorii sau înfrângeri de partea Binelui sau de partea Răului.